Wyniki rekrutacji do projektu „Angielski nie jest mi obcy”

Poniżej zamieszczamy listę osób zakwalifikowanych na kursy języka angielskiego, a także listy rezerwowe w poszczególnych gminach. Zainteresowanie projektem było duże, wpłynęło bowiem aż 64 formularze rekrutacyjne, z czego 27 osób zakwalifikowano do projektu, 29 osób wpisano na listę rezerwową, a formularze 8 osób odrzucono ze względów formalnych. Cieszymy się tak dużym zainteresowaniem, a odpowiedzią na nie będzie realizacji kolejnych projektów przez Fundację na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego.

Wyniki rektutacji do projektu

Bilety na Rock na Bagnie już dostępne!

Ruszyła sprzedaż biletów na Festiwal „Rock na Bagnie”, który odbędzie się już 5-6 lipca w Goniądzu. W ciągu dwóch dni czeka nas ponad 30 koncertów, kino festiwalowe a także szereg innych atrakcji. Wystąpią takie gwiazdy jak – ARMIA, MOSKWA, PLEBANIA, ONE MILLION BULGARIANS, WC i wiele innych. Karnet na cały Festiwal kosztuje jedynie 25 zł (przedsprzedaż do końca maja) i można go zakupić we wszystkich Empikach, MediaMarktach i wielu innych punktach sprzedaży biletów. Sprzedaż odbywa się również przez Internet – za pośrednictwem portalu Ticketpro:

Miło nam również poinformować, iż Festiwal, jako jeden z czterech projektów w województwie otrzymał dofinansowanie w ramach budżetu obywatelskiego woj. Podlaskiego. Na Festiwal zagłosowało blisko 3 400 osób! Dziękujemy za tak duże wsparcie, które jest nam niezwykle potrzebne, dzięki temu możemy zaoferować tak niską cenę biletów za 2 dni festiwalu – mówi Jacek Żędzian – jeden z organizatorów imprezy.

Rock na Bagnie jest festiwalem czerpiącym wzorce z tradycji polskich festiwali lat 80-tych, z jedną sceną, bez komercyjnej struktury, za to z maksymalnie dużą dawką autentycznej muzyki młodych zespołów i także tych, które były młode w najlepszym okresie polskiej muzyki rockowej, czyli schyłku PRL-u, a grają do dzisiaj, lub reaktywują się specjalnie na okazję występu. Jest to niejako kontynuacja najlepszych osiągnięć polskiej muzyki rockowej z lat 80-tych w połączeniu z nowoczesnością inspirowaną tymi osiągnięciami.

Organizatorem festiwalu Rock na Bagnie jest Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego.

Ciągle poszukujemy sponsorów festiwalu, zapraszamy wszystkie firmy i instytucje do współpracy. Rock na Bagnie jest uznaną marką znaną w całym kraju, a udział w imprezie zadeklarowało już wiele osób z odległych zakątków Polski. Jesteśmy otwarci na współpracę i nowe pomysły – mówi Anna Porębska – Prezes Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego.

Zachęcamy wszystkich do kupna biletów, promocyjna cena obowiązuje do końca maja!

Więcej informacji nt. festiwalu na stronach:

www.rocknabagnie.com.pl

Rusza rekrutacja na bezpłatne kursy języka angielskiego!

Od 4 do 15 marca trwa rekrutacja na bezpłatne kursy języka angielskiego w gminach Mońki, Knyszyn i Goniądz realizowane w ramach projektu „Angielski nie jest mi obcy” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Do projektu może zgłosić się każda osoba powyżej 30 roku życia z terenów gmin Mońki, Knyszyn i Goniądz.
Aby zgłosić się do projektu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy i wysłać go lub dostarczyć do biura projektu; Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego ul. Słowackiego 5A, 19-100 Mońki (budynek Starostwa)
W procesie rekrutacji wyłonione zostaną grupy 9 osobowe w każdej z gmin. Zajęcia odbywać się będą w godzinach popołudniowych, a poziom nauczanie zostanie dostosowany do potrzeb danej grupy.

W ramach projektu oferujemy:
- 60 godzin kursu języka angielskiego
- materiały dydaktyczne
- zajęcia z zakresu rozwoju zawodowego i osobistego
- certyfikat ukończenia kursu i projektu

Więcej informacji na stronie www.fundacja.monki.pl/angielski oraz pod numerem: 668 329 837

Bezpłatna nauka języka angielskiego dzięki Fundacji!

Miło nam poinformować, iż projekt Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego pn. "Angielski nie jest mi obcy" zajął 13 miejsce na liscie rankingowej konkursu 9.5 POKL (na 227 ocenianych wniosków) i został wybrany do dofinansowania.

W związku z tym już od marca, rozpocznie się realizacja przedmiotowego projektu, który zakłada organizację trzech grup szkoleniowych języka angielskiego - w Mońkach, Knyszynie i Goniądzu, na podstawowym poziomie nauczania. Każdy uczestnik przejdzie 60 godzinny kurs języka angielskiego zakończony wydaniem certyfikatu, otrzyma niezbędne pomoce naukowe, a także zostanie objęty wsparciem w ramach rozwoju osobistego i zawodowego.

Do projektu mogą zgłaszać się osoby powyżej 30 r. ż. z trenów gmin: Mońki, Knyszyn i Goniądz,
a wszystkie zajęcia i materiały dydaktyczne będą całkowicie bezpłatne. Rekrutacja do projektu będzie odbywać się od 4 marca, a szczegółowe informacje dotyczące jej procedur zostaną podane już wkrótce.

Więcej informacji nt. projektu pod numerem 668 329 837 i adresem mailowym fundacja@monki.pl Liczba miejsc jest ograniczona.

Zapraszamy do uczestnictwa w kursie. Warto uzupełnić swoje kwalifikacje!

Zagłosuj na Rock na Bagnie!

Urząd Marszałkowski ogłosił listę projektów na które można głosować w ramach budżetu obywatelskiego. Wśród propozycji znajduje się Festiwal Rockowy „Rock na Bagnie”, który już na początku lipca odbędzie się w malowniczych rejonach Twierdzy Osowiec.

Każdy mieszkaniec Województwa Podlaskiego, który ukończył 16 lat może zagłosować na wybrany projekt w ramach inicjatywy. Porosimy zatem o wsparcie festiwalu i oddanie głosu na „Rock na Bagnie”

Aby oddać swój głos należy wypełnić kartę do głosowania, zaznaczyć „X” przy pozycji 11 – Rock na Bagnie i przesłać ją na adres: budzet@wrotapodlasia.pl. Głosowanie trwa do11 marca!

Formularz można pobrać ze strony: http://wrotapodlasia.pl/pl/region/Bud%C5%BCet+Obywatelski/

Można też wypełnić formularz w biurze Fundacji na rzecz rozwoju Powiatu Monieckiego
ul. Słowackiego 5A (budynek Starostwa)

Namówcie rodzinę oraz znajomych do oddania głosu!

Tak ogromnej imprezy w naszym powiecie jeszcze nie było. Planowany jest udział osób z całej Polski, a zasięg festiwalu jest międzynarodowy. Będzie to niesamowita forma promocji naszego regionu i ogromna impreza muzyczna. Więcej informacji nt. przedsięwzięcia na stronach: www.rocknabagnie.com.pl oraz: www.fundacja.monki.pl

Prosimy o wsparcie naszej inicjatywy!