Zagłosuj na Rock na Bagnie!

Urząd Marszałkowski ogłosił listę projektów na które można głosować w ramach budżetu obywatelskiego. Wśród propozycji znajduje się Festiwal Rockowy „Rock na Bagnie”, który już na początku lipca odbędzie się w malowniczych rejonach Twierdzy Osowiec.

Każdy mieszkaniec Województwa Podlaskiego, który ukończył 16 lat może zagłosować na wybrany projekt w ramach inicjatywy. Porosimy zatem o wsparcie festiwalu i oddanie głosu na „Rock na Bagnie”

Aby oddać swój głos należy wypełnić kartę do głosowania, zaznaczyć „X” przy pozycji 11 – Rock na Bagnie i przesłać ją na adres: budzet@wrotapodlasia.pl. Głosowanie trwa do11 marca!

Formularz można pobrać ze strony: http://wrotapodlasia.pl/pl/region/Bud%C5%BCet+Obywatelski/

Można też wypełnić formularz w biurze Fundacji na rzecz rozwoju Powiatu Monieckiego
ul. Słowackiego 5A (budynek Starostwa)

Namówcie rodzinę oraz znajomych do oddania głosu!

Tak ogromnej imprezy w naszym powiecie jeszcze nie było. Planowany jest udział osób z całej Polski, a zasięg festiwalu jest międzynarodowy. Będzie to niesamowita forma promocji naszego regionu i ogromna impreza muzyczna. Więcej informacji nt. przedsięwzięcia na stronach: www.rocknabagnie.com.pl oraz: www.fundacja.monki.pl

Prosimy o wsparcie naszej inicjatywy!

Catering - Rock na Bagnie 2013

Osoby związane z branżą gastronomiczną, z terenu powiatu monieckiego,  zainteresowane obsługą kulinarną gości w czasie festiwalu Rock na Bagnie w dniach 5-7 lipca 2013r. zapraszamy na spotkanie organizacyjne  w celu określenia warunków współpracy.

Spotkanie odbędzie się 5 lutego 2013 r. o godz. 12.00 w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Mońkach, ul. Słowackiego 5a.

Więcej informacji o festiwalu na stronie http://rocknabagnie.com.pl

Promocja agroturystyki

Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego - jako główny organizator festiwalu rockowego "Rock na Bagnie 2013" zwraca się z prośbą o kontakt osoby prowadzące gospodarstwa agroturystyczne i punkty gastronomiczne w okolicy, które są zainteresowane zamieszczeniem informacji o noclegach i gastronomii na stronie internetowej festiwalu http://rocknabagnie.com.pl, gdzie została utworzona specjalna zakładka noclegi&jadło. Informacja na stronie www jest świetną promocją lokalnego biznesu.
Uczestnicy festiwalu - osoby z całej Polski, przyjeżdżające z całymi rodzinami już teraz są zainteresowani rezerwacją noclegów nie tylko na czas imprezy.
Festiwal odbędzie się w dniach 5-7 lipca 2013 w Twierdzy Osowiec. Więcej informacji o imprezie na stronie festiwalu http://rocknabagnie.com.pl.

Kontakt e-mail: fundacja@monki.pl, tel. 501 816 846

Anna Porębska

Prezes Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego

Młodzież w działaniu

17 stycznia w siedzibie Fundacji odbyło się spotkanie organizacyjne w sprawie ewentualnej realizacji projektu. "Młodzież w działaniu” to program Unii Europejskiej, który pozwala uzyskać dofinansowanie na realizację ciekawych pomysłów. Dzięki temu młodzi ludzie w wieku 13–30 lat mogą realizować swoje pasje, rozwijać umiejętności i zdobywać nowe doświadczenia w czasie wolnym od nauki.

„Młodzież w działaniu” wspiera przedsięwzięcia, które mają pomóc w rozwoju osobowości młodych ludzi oraz sprzyjać nabywaniu nowych umiejętności.

Działania grupy młodych ludzi - pasjonatów deskorolki i graffiti -  dotyczą okresu wakacji. Grupa Ziomale na Zajawce pragnie stworzyć w Mońkach i Goniądzu ciekawą ofertę zajęć wakacyjnych związaną z nauką jazdy na deskorolce i nauką malowania graffiti. Odbyły się spotkania informacyjne w szkołach podstawowych i gimnazjum w Mońkach i Goniądzu, któe spotkały się z ogromnym zainteresowaniem.

Zarząd Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego popiera starania młodzieży i aktywnie włącza się w pomoc w przygotowania do realizacji wniosku.

Przekaż 1% podatku

Przekaż 1% podatku - sam zdecyduj na co przeznaczyć Twoje pieniądze!

Jeżeli chcesz, aby Twój podatek został wykorzystany efektywnie, zgodnie z Twoim życzeniem, przekaż 1% Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego, to nic nie kosztuje. Pamiętaj, że środki przekazane innym, większym organizacjom często nie wspierają lokalnej społeczności i przeznaczane są na bieżące koszty administracyjne. Od teraz sam konkretnie zadecydujesz na co mają być przeznaczone Twoje pieniądze.

Rodzajów wsparcia jest bardzo wiele: pomoc konkretnej osobie, instytucji, konkretne przedsięwzięcie – przekazując 1% dla lokalnej fundacji masz pewność, że Twoje środki zostaną wydatkowane celowo!

Wpłata 1% podatku jest także szansą na wsparcie lokalnych przedsięwzięć. Aktualnie przygotowujemy się i pozyskujemy sponsorów do organizacji festiwalu „Rock na Bagnie”, który jest już znany nie tylko w całej Polsce, ale także za granicą. W 2013 roku odbędzie się w naszych stronach, na terenie jednostki Wojskowej w Osowcu. Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego została jego głównym organizatorem. Takiego wydarzenia jeszcze w powiecie monieckim nie było, czeka nas naprawdę duże przedsięwzięcie!

Patronat nad festiwalem "Rock na Bagnie 2013" objeła TVP Białystok

Zwracamy się z prośbą o przekazywanie 1% również na przedstawiony festiwal „Rock na Bagnie”, oczywiście dla wszystkich wpłacających – darmowe wejście na cały festiwal.

Jak przekazać 1% Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego?

W ostatnich rubrykach zeznania podatkowego (PIT-36, PIT-37 lub PIT-28) wpisujemy numer KRS, czyli: 0000225540. Tuż pod spodem możemy, ale nie musimy zadeklarować cel szczegółowy, np.: „Rock na Bagnie”. Po dokonaniu tej czynności wyślij swoje dane na adres: fundacja@monki.pl aby ułatwić nam identyfikację w celu przekazania wejściówki.

Jak przekazać darowizny na rzecz Fundacji?

Można też wpłacać celowe darowizny na rzecz Fundacji na konto:

Bank Spółdzielczy 08 8085 0005 0007 1404 3000 0010 . Kwotę darowizny (do wysokości 10% dochodu osoby fizyczne i do 15% osoby prawne) można odpisać od podstawy wymiaru opodatkowania.

W przypadku pytań i wątpliwości prosimy o kontakt:

Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego

ul. Słowackiego 5a, 19-100 Mońki